Петков: Радев бави втория мандат, има ли общо с пресконференцията на Радостин Василев?

Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство, категоричен е лидерът на "Продължаваме промяната"

26.05.2023 | 14:37 Редактор: Михаела Димитрова

Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за тази атака. Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат вчера в 22:00 ч, само че ДАНС няма правомощия за това. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира записите, които по-рано бившият министър на спорта в кабинета "Петков" Радостин Василев пусна пред журналисти. 

Петков увери, че продължават да смятат, че първите 9 месеца премиер трябва да е акад. Николай Денков, а вторите девет - Мария Габриел. "Правителство, което остава да действа през целия срок. Оставаме в тази позиция. Това е единствената работеща формула. Не е коалиция, защото си нямаме доверие и затова минаваме през тази сложна система на ротация", настоя съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за службите ще държим да бъде с чисто минало, да не е бил част от дадено посолство", заяви Петков.

"Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство. Няма да се откажем, докато не направим страната ни едно по-добро място за живот", каза още Петков.

"Защо президентът продължава да бави втория мандат и има ли синхрон с днешната пресконференция?", зададе въпрос съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
4 rate up comment rate down comment 2
Георги Давидков
преди 10 месеца
Много политици трябва да бъдат в затвора. Защото законите важат и за тях. Трябва да спре джендърската идеология. Защото размътват мозъците на децата в учищата. Да не се изопачава съдържанието в учебниците . Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 4
Нагъл
преди 10 месеца
Много си нагъл, Киро! Службите и министрите били съгласувани с посолството. Кой е чуждия агент, дето пита посолства дали им харесва бъдещият кабинет? Сигнализирай за неуместен коментар