"Службите са наши, хората са одобрени от посолството": Чий глас изрича това в записа от Радостин Василев

Христо Иванов дал идея как да се забави свалянето на имунитета на Борисов

26.05.2023 | 11:57 Редактор: Елеонора Танева

Радостин Василев пусна около 4-минутен запис, част от няколкочасовия, който е направил на среднощно заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната". Записал го, защото не можел по това време да го слуша и участва на живо. Василев посочи, че са извадени отделни реплики, но те не с манипулирани.

"Имаше дъжд от всякакви лидери, които ми звъняха. На Г-7 и Урсула, и Шарл ми звъняха. Зададох този въпрос: "Какъв е шансът да ни бутне?". Урсула каза, че за Шенген е много голям шансът ни, за Еврозоната трябва да мислим как да заобиколим за инфлацията покрай Украйна", се чуват думите на Кирил Петков.

Той също така съобщава за рокадите, които са планирани в службите, като имената "са синхронизирани с посолства". В записа се пита какво означава "службите са наши?". Отговорът на Асен Василев: 

"По предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди шеф на ДАНС, гл. секретар на МВР, ДАР, НСО, това са наши хора, които са одобрени от посолството", казва Асен Василев.

По думите му това правителство ще просъществува докато Борисов се страхува от Гешев. Петков допълва, че към днешна дата Борисов иска да няма главен прокурор. 

"Какво става, ако повдигнат обвинение на Борисов - има предложение от Христо Иванов:  Казваме, че се прави комисия по имунитета, то вероятно няма да е само на мутрата Борисов. Идеята е да се каже, че тази комисия ще работи, докато се смени конституционната реформа и се използват европейските стандарти", заявява Петков.

Асен Василев уточнява, че по този начин поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Борисов и допълва: "Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходим на избори".

По думите на Радостин Василев, всичко се прави с цел оцеляване на ПП-ДБ в политиката. В част от пуснатия запис Петков изразява мнение, че на следващи избори няма да спечелят повече от 7-10% гласове.

Съпротивата да не си дам имунитета идваше от Петков и Василев, заяви депутатът от ПП-ДБ.

"Можем да се правим на интересни по телевизията, след следващите избори - стоиш пред тоалетната на парламента и те заобикалят. Цялата схема, която направихме тази години, интелектуалците са 7 до 10%, ние трябва с ДБ заедно да сме 10%. Направихме леко ала бала през президента, лека полека естественият ни процес, ако не направим нещо успешно, ще бъде това", казва Петков.


4
2 rate up comment rate down comment 1
съд и затвор
преди 9 месеца
Съд за продажната мафия от ПП-ДБ! България няма нужда от управници, работещи за чужди служби и посолства! Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 1
Ехооо
преди 9 месеца
Смях в залата. Сайтът цензурира думата "жълтопав*тници". Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 2
Ехоооо
преди 9 месеца
***, къде сте? Няма ли да протестирате срещу вашите довереници ПП-ДБ, или още смятате, че са борци срещу мафията? Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 4
НИКО
преди 9 месеца
ТОВА СА БЪЛГАРО АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ ДРУГИЯ ПЪТ ПАК ГЛАСУВАИТЕ ЗА ТЯХ ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ТЕ НЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ Сигнализирай за неуместен коментар