Христо Иванов: Не съм предлагал да браним имунитета на Борисов

Целта е България да бъде хвърлена отново в избори, коментира съпредседателят на ДБ

26.05.2023 | 12:13 Редактор: Елеонора Танева
Христо Иванов: Не съм предлагал да браним имунитета на Борисов

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира пресконференцията на Радостин Василев и записите, в които се споменава неговото име. В аудиофайла се цитира предложение на Христо Иванов как да се забави свалянето на имунитета на Бойко Борисов.

Съпредседателят на ДБ беше категоричен, че е дал пример каква е европейската практика, но не и за защита на конкретно лице.

"Ние сме обсъждали модела на европейския парламент, по начина по който са искани имунитети, без оглед на конкретен депутат, още повече, че такива искания няма към момента. Това е с в ситуация, в която главният прокурор заявява, че ще атакува парламента. Имунитетът на народните представители съществува за това, за да могат спокойно да взимат решения. Обсъждали сме възможността всяко искане да бъде преценявано, без да има бранене на никой", заяви Иванов в кулоарите на парламента.

По думите му целта на пускането на записите е България да бъде хвърлена отново в избори, които според него "нищо няма да решат". Иванов призова никой да не се поддава на шантаж.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 10 месеца
Имунитетът,Христо, е за такива като теб-да ви пази посолството от българската прокуратура! Затова толкова искате да я овладеете и подчинили. Кой ще е следващият главен прокурор? Кой избра посолството? Сигнализирай за неуместен коментар