"ГЕРБ е бранд за нас като враг, но не реален". Василев: Страхотен бой изяде Петков

Скандал с мащабите на аферата "Констинброд" разтресе политическия живот у нас

26.05.2023 | 18:45 Редактор: Искра Ангелова

Скандал с мащабите на аферата "Констинброд" разтресе политическия живот у нас. Депутатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев представи пред медиите аудиозапис, направен на последното заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

В записа се обсъждат кадрови смени по върховете на спецслужбите, съгласувани с чуждо посолство. Коментира се и схема, по която водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов да запази депутатския си имунитет, ако главният прокурор Иван Гешев му го поиска.

Радостин Василев посрещна журналистите с важното уточнение - записите не са незаконни - от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната" в неделя вечер е.

"Залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант, няма съмнение, защото те са коалиционно, въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел, а тя не е била в България", се чува в част от записа.

"С общо правителство Борисов се изпира и унищожава "Промяната", видели сме неговата устойчивост към репутационни щети", коментира Василев.

"Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос - "Ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш". Тя каза: "За Шенген ви е много голям шансът, за Еврозоната - трябва да го измислите как да заобиколите правилата, смисъл да влезете в рамките", гласи друга част от записа.

"На господин Петков Урсула му е обещала България да влезе в Еврозоната, като заобиколи правилата, дали това е истина - аз искам да го разбера?", попита бившият депутат от "Продължаваме промяната".

"Даже имената са синхронизирани с посолството. По предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО. Военно - не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството", коментира глас, за когото се твърди, че е Асен Василев.

"Тоест ДАНС и ДАР се синхронизират с някакви посолства. Колеги, това е на ръба на Член 1", поясни Радостин Василев.

"Само един анализ - това правителство ще продължи до момента, в който Бойко се страхува от Гешев и от президента. Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му падне имунитетът", се чува още от записа, като се твърди, че думите отново са на Асен Василев.

"Най-вероятно тази омерта иска да се пази от прокуратурата. Страхотен бой изяде Петков - или е зависим, или го държат с нещо, или е уплашен, или е много лаком, но накрая ще излезе май, че е много глупав", възмути се още Радостин Василев.

"ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. И тук може да се отиграе - да, основен маркетинг бранд за нас като враг, но не като реален враг. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естественият процес, ако успеем да направим нещо успешно, ще бъде това", гласи поредната част от записа, като се твърди, че са думи на Кирил Петков.

"Не мога да повярвам, че това го казва човекът, когото на площадите с мегафон в ръка крещеше пред българския народ: "Аз няма да ви предам". Това е най-чистият вариант да дадеш държавата на руската пропаганда", категоричен бе бившият депутат от ПП-ДБ.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.


3
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
Все хубави неща: подменени изборни резултати, обслужват посолството, изпират Бойко. На мен ми е любим коментарът за Мария Габриел, че не е българка и за интелигентните хора в България-7-10%. Интелигентните хора добре разбират що за стока са тези. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 10 месеца
Скандалните про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са в сговор за държавна измяна и се самоизобличиха, че са агенти и шпиони на агресора сащ! Искам да видя про100 к!р0 по време на турското робство как ще моли агресора сащ за помощ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 10 месеца
Излезе на яве, че сащ ръководи най-демонстративно България! А лицата про100 к!р0, асен фасилеф, лорерци, атанасофци, борисофци са в сговор за държавна измяна! Сигнализирай за неуместен коментар