Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Симов: Как винаги намираме пари за самолети, а няма за българските граждани?!

Социалистът посочи кой вика призраци от миналото на БСП, за да ги използва срещу БСП

23.02.2023 | 20:00 Редактор: Тодор Петров

Оставяме местните организации да номинират хората, за които смятат, че най-добре биха представили левицата и биха дали различно лице на БСП. Драми не съм видял, навсякъде заседанията минават доста конструктивно.

С тези думи Александър Симов от БСП коментира в предаването "Денят ON AIR" подреждането на листите за предсрочните парламентарни избори на 2 април. Той подчерта, че не отговаря на истината информацията, че БСП-София не е номинирала Корнелия Нинова.

"Имаме достатъчно наши "другари", чието основно занимание е да интригантстват срещу БСП. Повечето от тях превърнаха в свое основно занимание работата срещу БСП и помагането на други партии. Инакомислещите винаги са се чували в БСП. Тези, които бяха изключени, започнаха да шестват по медиите с вида на руски дисиденти от времето на Брежнев. Бяха изключени, защото си позволиха да блокират трибуната. Есента на 2024 г. ще има нови избори за лидер", заяви Симов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в БСП се събужда инстинкт - избирателите осъзнават, че тези избори са изключително важни. 

"Как винаги намираме пари за самолети, а няма за българските граждани?! Парите, които дадохме, са абсолютно неразумна инвестиция", настоя Симов.

"Министърът на икономиката щял да отиде да говори с бизнеса. Как ще ги убеди да намалят цените? Слагаш таван на цените и показваш, че ти пука за хората. Криза е! Франция и Гърция въведоха таван на цените. Не казвам, че сме панацея, но имаме решения на конкретни проблеми. Да, минаваме през своята и криза и изпитание, защото от 5 години в БСП има хора, които разнищват нашите вътрешни проблеми по медиите", каза още социалистът.

Според него от "Продължаваме промяната" са направили голяма грешка, обединявайки се с "Демократична България" за предстоящите избори. Симов е на мнение, че коалиция "Левицата" няма да успее.

"Викаме всички призраци от миналото на БСП, за да ги използваме срещу БСП. Г-жа Мая Манолова е майстор на холивудската пиратка, но я няма никаква в решенията", изтъкна Симов.

Гостът на Ганиела Ангелова обясни твърдата позиция на БСП срещу "джендър" идеологията и отбеляза, че са сезирани от множество родителски организации за нахлуването на НПО-та в училищата.

Гледайте целия разговор във видеото.