Нинова: Ежедневните скандали заглушават скока на цените

"Първата ни работа в новото НС ще е това - закон за регулиране на цените", заяви лидерът на БСП

20.02.2023 | 15:03 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: Ежедневните скандали заглушават скока на цените

Ежедневните скандали заглушават най-важния въпрос за мнозинството българи: скокът на цените, най-вече на храните. Поне от една година твърдя, че има спекула и че държавата трябва да се намеси. Когато го казахме за пръв път, всички скочиха, че нямало определение за спекула. Само че хората не купуват определение, а мляко, яйца, месо, хляб и сирене на безбожни цени. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на конференцията на район "Оборище", София.

"Първата ни работа в новото НС ще е това - закон за регулиране на цените. В момента събираме европейския опит от Испания, Гърция, Унгария и Португалия, които въведоха таван на цени на различни стоки и Франция, която се подготвя за такъв. Анализите показват, че в Гърция и Испания инфлацията пада до 6-7%. Нито една стока не е изчезнала от рафтовете. Значи тези мерки работят", допълни тя.

"Успоредно с това в новото събрание ще работим за повишаване на доходите. Както видяхте, увеличението на майчинство, детски, минимална заплата за работещите бедни и пенсиите, което БСП направи, не фалира държавата. Напротив: годината приключи с дефицит под 3%. Времето показа, че и за това сме прави", припомни лидерът на левицата.

На конференцията тя отчете свършеното от депутатите и министрите на БСП и очерта хоризонта за предстоящите избори.

"Смятам, че така е най-демократично и справедливо. Вие, членовете сте партията, а не тяснопартийното ръководство. По такива ключови въпроси за бъдещето на БСП и на България трябва да решава цялата партия", заключи Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR