Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Текстописецът на "Тангра": Разказвах истории, днешната музика разказва вицове

За Александър Петров словото е онова, което ни свързва

24.05.2022 | 21:12 Редактор: Здравко Черкезов

"И ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат". Достатъчно горди ли сме от подвига на Светите братя и учениците им? 

"Толкова сме свикнали със словото, че не го оценяваме какво богатство е. Може би словото е най-висшето нещо, което ни отличава от приматите, точно затова трябва да го ценим, развиваме и усъвършенстваме – да се стремим да го запазим чисто и по някакъв начин безкомпромисно да се грижим за тази ценност", сподели поетът Александър Петров в предаването "Денят ON AIR".

За него словото е онова, което ни свързва: "Словото е преди всичко начин на комуникация – да разкажеш история, да изразиш чувство, да направиш цялата си аудитория малко-повъзвишена и по-мислеща".

"Рано си дадох сметка, че чрез музиката и думите, вплетени в нея, мога да разказвам истории. Още в самото начало, първите песни с група "Тангра", се стремях да разказвам истории и за съжаление, днешната музика повече набляга на идеята да разказваме вицове. Вицът е нещо нетрайно... Това е едно изкуство, което трябва да ни забавлява, но и усъвършенства. Не е нужно да давам примери с Боб Дилън и The Beatles, които промениха света", изтъкна поетът в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Александър Петров е автор на текстовете на много поп и рок хитове, сред които "Любовта, без която не можем, "Богатство" и "Нашият град" на група "Тангра". За текстовете си черпи вдъхновение от живота.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК