По 100 лв. за всеки българин за уикенд море и без визи за руснаците?

ВМРО предлага още - поемане на част от чартърите и 5% данък за туристическите услуги

28.04.2020 | 21:29 Редактор: Тодор Петров

ВМРО и туристическият бранш предлагат 4 мерки за подпомагане на туризма у нас в условията на пандемия. Депутатът от ВМРО Александър Сабанов обяви четирите мерки пред Bulgaria ON AIR.

Ваучери от 100 лв. за всеки български гражданин, които да може да бъдат изразходвани на нашето Черноморие. Другата мярка е падането на ДДС-то на туристическите услуги на 5%. Поемане на част от чартърните полети за чужденци в България. Четвъртата мярка - да отпаднат визите за руските граждани. 

Според Сабанов последната мярка ще доведе до завръщане на много руски туристи у нас. 

"Турция, като един от основните ни конкуренти, ще се бори за руските туристи. Неминуемо трябва да отпаднат визите за руските туристи", подчерта той в "Денят ON AIR".

Сабанов е на мнение, че трябва да оценим колко ще е дълъг сезонът, докога няма да има извънредно положение и дали ще има сезон въобще. Много са факторите, не знаем какъв ще бъде ефектът на всяко разхлабване на мерките, отбеляза той.

Запитан има ли достатъчно българските стоки в хранителните магазини у нас, депутатът от ВМРО отговори:

Български сигурно има достатъчно. Не виждам към момента местните стоки да са се увеличили толкова много, но да не забравяме, че на веригите им трябва време да се организират.

"Солидарната Европа в сектор "Земеделие" дава несолидарни субсидии на различните държави. Сезонните работи в земеделието също може да бъдат подпомогнати. Всички се съгласихме, че мярката 60/40 ще работи и в земеделието", каза още Сабанов.

Народният представител от ВМРО не одобряване премахването на КПП-тата в ромските столични квартали "Факултета" и "Филиповци". Според него все още съществува риск от разпространение на заразата.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Предлагат, предлагат - то си трябва да се обмисли и прецени. Сигнализирай за неуместен коментар