Във "Факултета" посрещат премахването на блокадата с одобрение

Не се наблюдават струпвания на хора

28.04.2020 | 13:02 Редактор: Наталия Тотева

Към момента обстановката в квартал "Факултета" е спокойна. Не се наблюдава струпване на хора.

След близо двуседмичната блокада бяха премахнати КПП-тата, разположени на входовете на кварталите "Факултета" и "Филиповци".

Жителите вече могат да се придвижват свободно. Според тях поставянето на пунктовете е било излишно. Твърдят, че спазват стриктно мерките за безопасност.

Мотивът за затварянето на кварталите бе наличието на огнища на заразени с Ковид-19. Мерките доведоха до бунтове, след което последва масово тестване на жителите.

30 души от кварталите са били хоспитализирани. Направени са над 1 000 теста и установени около 12 семейни огнища. Това посочи на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб началникът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

"Вследствие на данните за заболелите, които получихме, се установи, че те са съсредоточение в огнища, в които ние вече сме взели противоепидемични мерки. Т.е. те са вече карантинирани. Анализът показва, че насоченото проучване, частичните ограничителни мерки, карантинирането, доведоха до ограничаване на заболеваемостта и тенденция към намаляване", каза д-р Пенчев.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Галя
преди 3 години
Е сега ще стане страшно! Сигнализирай за неуместен коментар