Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Сиди: Имаше основания за оставката на Бисер Петков

Темповете на работа на социалното министерство не отговаряха на очакванията, отбеляза той

29.11.2019 | 21:40 Редактор: Василена Василева

"Оставката на социалния министър Бисер Петков ни изненада. Връщайки се назад във времето обаче със сигурност можем да намерим достатъчно основателни причини това да се случи", коментира в телефонен разговор за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

По думите му напрежението, натрупало се в системата напоследък и довело до недоволството на гражданите и тяхното притеснение по редица въпроси в сектора, било породено от факта, че темповете на работа на социалното министерство не отговаряли на очакванията.

"През последните месеци станахме свидетели на не един или два протеста. Което показва, че законът не е изпипан достатъчно добре", подчерта Сиди.

Той бе категоричен, че освен въпросът с втората пенсия, огромен проблем се явява и злоупотребата с болничните у нас.

"Много хора злоупотребяват. Особено около пък около празници. А това оказва негативно влияние на хазната. Трябва да има справедливост. Надявам се новото ръководство на социалното министерство бързо да намери решение на проблемите, тревожещи българските граждани", каза още депутатът от ВМРО.

Той допълни, че в момента, в който оставката на Бисер Петков е била приета от премиера Борисов, веднага са започнали да се спрягат различни имена, които евентуално биха могли да поемат поста му. Александър Сиди обаче не пожела да посочи конкретни личности с аргумента, че това би било спекулация.

По-рано премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на социалния министър Бисер Петков. 

От пресцентъра на Министерския съвет пък уточниха, че министър-председателят счита, че "темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания".

Бисер Петков подаде оставка и миналата година след протестите на майките на деца с увреждания. Тогава той продължи да бъде социален министър.

Вижте видеото с целия разговор!

Снимка: Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК