Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ректорът на ВУЗФ: Имаме над 90% реализация на завършващите

Кариерното развитие започва със средното образование

01.10.2019 | 20:50 Редактор: Юлия Христова

За 18-та поредна година Висшето училище по застраховане и финанси отвори вратите си и посрещна стотици млади таланти. В тържествена атмосфера, пред усмивките на десетки студенти, дипломанти и преподаватели, беше открита новата академична учебна 2019/2020 година. Ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов пожела на студентите да продължават да се развиват и да запазят стремежа и амбицията си.

Новата учебна година във висшето училище започна и с нови магистърски програми. Две от тях са в сферата на електронната търговия и блокчейна, като от тази есен университетът откри програма по реклама и бранд мениджмънт.

Във висшето образование дълго време реформите се отлагаха и от 2-3 г. имаме нова стратегия, която се провежда с добра стъпка. Това каза за "Денят ON AIR" ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов. 

"Не можем да правим резки движения - създаваш хора, съдби", подчерта той. 

По думите му качеството започва да намира своя резултат - държавни университети и ВУЗФ стоят на сериозни позиции.

"Имаме над 90% реализация на завършващите и то на сериозни места", обясни ректорът. 

Според него е важен и изборът, който бъдещите кандидат-студенти правят по отношението на подбора на специалностите.

"Кариерното развитие не започва от университета, а от училище. Ролята на средното образование е да позиционира децата, кариерното развитие трябва да започне от 8-9 клас", подчерта Вазов. 

Динамиката на професиите се променяла бързо, добрите преподаватели често пъти били работещи в дадената сфера хора, стана ясно от думите му.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК