Новият кмет на Плевен пребори рекорден брой кандидати

Валентин Христов: Искам да променя морала в общината, да се преборя с корупцията

07.11.2023 | 08:58 Редактор: Толя Стоянова
Новият кмет на Плевен пребори рекорден брой кандидати

Кардиологът д-р Валентин Христов от ГЕРБ е новият кмет на Плевен. Той спечели с 63,62% пред досегашния кмет Георг Спартански, издигнат от инициативен комитет, получил – 33,51% от гласувалите на втори тур. В Плевен имаше рекорден брой кандидати за кмет - 15, някои от които дори не се появиха в публичното пространство по какъвто и да е начин. На първия тур кандидатът на ГЕРБ д-р Валентин Христов имаше 455 гласа преднина пред Георг Спартански.

"Искам да променя морала в общината, да се преборя с корупцията. Градът да придобие европейски вид", е амбицията на новия кмет.

Новоизбраният кмет обещава прозрачност в работата на местната управа. Запитан ще има ли чистка в общината, д-р Христов коментира:

"Не може да слагаме всички хора под общ знаменател. В общината работят и стойностни хора с висока експертиза. Би било пагубно за самата работа в общината, ако бъдат махнати".

В Общинския съвет, който е много раздробен, най-много съветници има ГЕРБ, но за мнозинство ще трябват и различни договорки. Той ще положи клетва като кмет на Плевен на 10 ноември, предаде БНР.

Д-р Валентин Христов завършва медицина в Медицинския университет в Плевен през 2000 г. Той е дългогодишен изпълнителен директор на специализираната кардиологична болница в Плевен. Христов пояснява, че няма да изостави своите пациенти и в извънработно време ще посещава болницата, за да се грижи за тях.

Снимка: БГНЕС