Тишина в изборната нощ: Защо политическите лидери запазиха мълчание

"Ще положим всички усилия да има редовен кабинет в България", каза Мустафа Карадайъ

03.04.2023 | 13:39 Редактор: Искра Ангелова

Повечето партии, участвали в надпреварата за 49-ия парламент, отказаха коментар в изборната нощ. А двамата победители с крехка разлика - ГЕРБ/СДС и ПП-ДБ, също се въздържат от изявления до този момент.

Колебливите резултати от изборите направиха и партиите, и коалициите по-предпазливи в изявленията си. Във вчерашната изборна нощ изказвания направиха "Възраждане" и ДПС. От партията на Костадин Костадинов защитиха позицията си, че за тях единственият вариант за правителство е с техен мандат.

От Движението за пореден път призоваха за диалог между парламентарните групи в следващото НС.

"Ние надграждаме и сме единствената политическа сила, която расте и може би най-голямата партия, защото ГЕРБ/СДС са коалиция, факт е, че в момента ние ще подкрепим единствено правителство на "Възраждане". Ако някой ще подкрепи правителство на "Възраждане", е добре дошъл да водим разговори", каза Цончо Ганев от "Възраждане".

"Днес ще положим всички усилия да има редовен кабинет в България, защото без да се преодолее политическата криза, няма как да се преодолеят и останалите кризи, а ние виждаме, че има много кризи", настоя Мустафа Карадайъ от ДПС.

В изборната нощ от партията на Бойко Борисов се събраха в централата си, но предпочетоха да запазят мълчание до оповестяването на окончателните резултати. Същото сториха и от новото обединение ПП-ДБ, въпреки празничната украса, която бяха подготвили във и пред офиса на "Демократи за силна България". От коалицията обаче благодариха на своите избиратели с Facebook пост.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година