"Български възход" с най-много промени в листите, разпознаваеми лица отпадат от лидерски места

От групата на ГЕРБ-СДС са променили водачите си в 3 избирателни района

02.03.2023 | 18:53 Редактор: Ирена Бакърджиева

Промени в последния момент в листите на политическите формации. От лидерските места отпадат някои от най-разпознаваемите депутати.

От групата на ГЕРБ-СДС са променили водачите си в 3 избирателни района: Във Враца ще води Красен Кръстев, а не Петя Аврамова. В Перник - Георг Георгиев, вместо Кирил Ананиев. А в Пловдив ще води Вежди Рашидов, а не Десислава Трифонова. 

От листите на коалицията ПП-ДБ отпаднаха Александър Дунчев и Кремена Кунева. За сметка на това обаче Лена Бориславова се включва в 24-ти МИР в София след Христо Иванов.

От групата на ДПС също има трима сменени водачи на листи. В 3-ти район - Варна ще води Филиз Хюсменова, а не Ерджан Ебатин. В 24-и МИР в София ще води Едиз Саидов, а не Ертен Анисова. И в 25-и МИР София ще води Цветан Енчев, вместо Хасан Адемов. 

Промени и в групата на БСП: В 7-ми МИР Габрово ще води Драгомир Стойнев, а не Валери Митов. В Силистра - Иво Атанасов, вместо Момчил Неков. А в Търговище ще води Борислав Гуцанов, а не Светослав Стефанов. В Хасково ще води Атанас Зафиров, а не Смиляна Нитова. 

В групата на "Възраждане" има само една промяна и тя е, че в Шумен ще води Веселин Вешев, а не Николай Костадинов.

В най-малката парламентарна група на 48-ото Народно събрание - "Български възход", има най-много промени във водачите за изборите на 2 април. Една от тях е, че лидерът на партията Стефан Янев ще води листата в 23-и МИР в София.