Карадайъ: Партийните лидери да преодолеят егото си и да потърсят обединението

Лидерът на ДПС подчерта, че партиите трябва да си говорят и да търсят коалиция в името на решаването на проблемите

02.10.2022 | 23:17 Редактор: Теодора Патронова
Карадайъ: Партийните лидери да преодолеят егото си и да потърсят обединението

"За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат. Получава подкрепата на българските граждани и на своите избиратели, защото ние работим за нашите избиратели и за българските граждани. За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите на хората", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите.

Според него България трябва да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи и стабилно правителство, за да има сигурност в страната и за българските граждани, защото живеят в множество кризи. 

"Не е тайна, че шапка на всички кризи е политическата. Първо трябва да се реши тя. Нормалност и диалог в политиката. Това е знакът на българските граждани. Те не гласуват хората да се мразят и да подхождат реваншистки, а да се търси решение на проблемите на хората. Да има диалог, а не разделителни линии", подчерта Карадайъ. 

Той призова всички лидери на политически партии, които ще бъдат в 48-ото Народно събрание, да преодолеят егото си и в името на решаването на проблемите на хората да търсят обединението.

"Предизборните разделителни линии или предполагаеми съюзи остават в предизборния период. С всички онези, които са отговорни към решаването на проблемите на хората, ние можем да говорим в търсене на различни формули за съставяне на стабилно мнозинство в НС и стабилно правителство. Виждаме и нашите евроатлантически партньори в тази сложна геополитическа ситуация как самите те също са притеснени от тази политическа криза, в която се намира България. Трябва да си носим отговорността и да бъдем категорични при съставянето на мнозинства и правителства", смята лидерът на ДПС. 

Карадайъ изтъкна, че ситуацията е сложна и изисква отговорност, а не разделителни линии. Той добави, че в името на стабилността и сигурността на държавата е необходим диалог.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК