ДПС даде сериозна заявка за усвояване на парите по Плана за възстановяване

"Европейските пари са заминали, но може да наваксаме", смята Мустафа Карадайъ

12.09.2022 | 10:40 Редактор: Петя Кръстева
ДПС даде сериозна заявка за усвояване на парите по Плана за възстановяване

"След като експертите на ДПС написаха програмите за европейските пари и за земеделие, и за социална политика, когато бяхме на власт, сега 2 години няма нито План за възстановяване и устойчивост, нито оперативни програми, нито Стратегически план за земеделието", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Смирненски, Русенско.

Той заяви, че пропуснатото няма връщане и парите "са заминали", но в останалото време до края на оперативния период можем да наваксаме.

"Когато ДПС влезе във властта, ускорено ще напишем програмите, както направихме през 2013 г., след това ще ги съгласуваме с Брюксел и те ще започнат да се реализират. Така парите ще стигнат до хората и бизнеса и ще започнат да се преодоляват поредицата от кризи, в които живеем, защото в ДПС е експертизата", категоричен бе Карадайъ.

Той даде думата на Ализан Яхова, която е водач на листата на ДПС в Русенско.

"Благодарение на ДПС в българското земеделие ще дойдат още 300 млн. лева повече. Това означава, че ние знаем проблемите на българските граждани, на малките населени места, на бизнеса", подчерта водачът на русенската листа на Движението Ализан Яхова. Тя припомни, че по предложение на ДПС в актуализацията на бюджета влязоха и 100 милиона лева за българските общини. Така те ще бъдат компенсирани за високите разходи на енергията, за да могат да подпомогнат здравния и социалния сектор. Тя обясни, че ДПС апелира за възстановяване на държавността, което означава политическите партии да си говорят,  институциите да работят в синхрон, да има разбирателство и консенсус по национални приоритетни цели.

"ДПС предложи програма за ускорено икономическо развитие. И сме били прави, защото към днешната дата държавност няма. Политическата криза е дълбока и е съчетана със сериозна енергийна криза, в същото време се задава продоволствена криза с нарастваща инфлация", обобщи Яхова. Тя заключи, че правителството на четворната коалиция с всяко свое решение е пораждало нова криза.

Снимка: ДПС - Пресцентър

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК