Карадайъ: 13 години сме в политическа криза

"Искахме промяна, но дойдоха едни случайни минувачи, които не познават проблемите на хората", твърди той

10.09.2022 | 11:00 Редактор: Петя Кръстева
Карадайъ: 13 години сме в политическа криза

В емоционална реч на предизборна среща в Каолиново председателят на ДПС Мустафа Карадайъ изрази възмущение от властващото в момента в българската политика противопоставяне, каквото почти не е имало в историята на българската демокрация.

Той призна, че е изгубено време и че е трябвало да се създадат онези икономически условия в  България, онзи висок жизнен стандарт, които да предразположи гражданите на страната да останат в нея. 

"Трябваше да създадем онези нормални икономически условия, да имаме достоен живот, онзи стандарт на живот, за да няма нужда да търсим препитание в чужбина",  категоричен бе Карадайъ.

Той припомни как България е подала заявленията за членство в ЕС и НАТО, а също и как сме влезли в двете организации, когато ДПС е била в управлението на страната.

"Поставихме България на релсите да се развива ускорено. И НАТО, и ЕС са ценностни съюзи, без демокрация няма как да бъдем техни членове. Затова, като докарахме демокрацията в България, за ускорено икономическо развитие сложихме релсите на НАТО и на ЕС", каза лидерът на ДПС.

"Имаше едни протести – хората протестираха, искаха промяна. Да, и ние искахме тази промяна доста преди това. И в един момент какво се получи? Дойдоха едни случайни минувачи, които не познават проблемите на хората. Казаха демонтаж на модела ГЕРБ. Чули го отнякъде. Но за тях какво представляваше? Смяната на ГЕРБ представляваше реваншизъм, омраза, противопоставяне, разделение, червени линии", смята Карадайъ. Той попита поддръжниците си дали това не е същият модел, но с други изпълнители.

Според него днес живеем в множество кризи – икономическа, социална, ковид, енергийна, но има и друга криза - "комшията гори", което усложнява ситуацията. А най-голямата криза е политическата.

"Ние сме от 13 години в политическа криза", категоричен бе той.

Снимка: ДПС - пресцентър

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Не господине, 33 години сме в политическа криза. Сигнализирай за неуместен коментар