Дипломат: Комунистите са по-честни от Трифонов, показва лицемерие и цинизъм

"Конституцията продължава да се нарушава много активно", заяви Стефан Стоянов

14.07.2021 | 21:08 Редактор: Жаклина Иванова

Намираме ли се на прага на конституционна криза? Спазваме ли Конституцията?

"Конституцията продължава да се нарушава много активно. Обсъждали сме различни текстове, имаше широка гласност на това, което става. Винаги сме си мислели, че когато в Конституцията пише, че някой присъства в залата, то той трябва да присъства. Сега се оказва, че тези работи не важат и всеки си измисля някакви негови норми, вика си специалисти, които да го съветват", заяви дипломатът Стефан Стоянов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му най-честно е било при комунистите, а след това при Бойко Борисов.

"Сега стана още по-лошо. Г-н Трифонов, от една страна казва, че не трябва да се принизява парламентът, че сме парламентарна република, а от друга страна, вместо парламентарната група да излъчи кандидат за министър-председател, вместо в парламентарната група да стане дебат - тези хора, които са избрани с хиляди гласове на едни свободни и демократични избори, пак един човек, който дори не е в парламента, им казва кой ще е техният министър-председател", подчерта дипломатът за Bulgaria ON AIR.

Според него комунистите са били много по-честни от Трифонов. Той добави, че лидерът на "Има такъв народ" показва лицемерие и цинизъм.

"Той можеше като комунистите или Борисов да каже - аз решавам, аз правя еди какво си", уточни Стоянов и посочи, че в парламентарната група биха могли да направят шоу и да се опитат да направят дискусии и обсъждания и да променят това, което лидерът им е спуснал.

Относно клетвата на депутатите, той подчерта, че тя е да спазват Конституцията, а не решенията на партийния лидер. И даде примери как депутати са информирали, че в техните парламентарни групи подписват декларации, че в пленарно заседание ще гласуват по определен начин.

За образованието на хората в парламента Стоянов е категоричен, че това дори не е въпрос, който трябва да бъде засегнат.

"Когато си в правителството е унизително да ти казват, че си добре образован. Ти трябва да си. Когато си в правителството трябва да кажат каква политика ще изпълняваш, защо са те сложили там, какви са твоите възгледи", добави още дипломатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
нещастник
преди 2 години
много си малък да казваш какви са червените *** Сигнализирай за неуместен коментар