Борисов: Няма да подкрепим Трифонов, веднага връщаме мандата, некадърници такива!

ГЕРБ е категорична опозиция, настоя бившият премиер

14.07.2021 | 12:37 Редактор: Тодор Петров

"Веднага връщаме мандата, ако ни се даде. ГЕРБ е категорична опозиция. Да отиват да правят правителство и да работят", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пореден брифинг на партията.

От ГЕРБ обявиха, че ще влязат в пленарната зала, а само при настойчива молба партията може да осигури депутати, които да подкрепят кабинет. Борисов призова за отговорност от парламентарно представените сили и ги прикани да съставят правителство в най-скоро време, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Партия ГЕРБ по никакъв начин няма да подкрепи предложението служебният кабинет да продължи работа като редовен. Тезата беше изказана преди ден от Мая Манолова.

"Не ви искам по никакъв начин, при целия тормоз и рекет върху нас - арестувани, задържани, мачкани, включително и днес и вчера продължават да викат хора и да ги питат за кого са гласували. Направете си правителство, понесете си отговорността, управлението на държавата не е шоу", настоя бившият премиер.

"Бил съм се срещу Слави два месеца, каква е логиката да го подкрепя?! Избутаха го да е първи, заповядай. Планът е да продължи Рашковщината и Минековщината, за да може едноличната диктатура на Радев и неговото правителство да действа. Вие пак си прокарвате тъпите тези. Откъде накъде продължавате да ми говорите за служебна джипка на 16 г. при свръхскъпия "Мерцедес" на Радев, където се вози?! Христо Иванов с три джипа, а той се хванал за моя", настоя Борисов. 

"Кое зло да избера? Имам Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство - остава Рашков, подкрепяме правителство - идва Трифонов. Умолявам те, Христо, умолявам ви, скафандри, вие надробихте тази попара горчива и гадна, ще я сърбате, ако оставите народа на Радев. Стотици милиони похарчихте за избори, ако вие, водени от Радев, ни вкарате в трети избори и не направите правителство", изтъкна той.

Борисов заяви, че партията има конкретни сигнали за манипулации на вота на 11 юли. ГЕРБ ще изнесе повече подробности в най-скоро време.

"Няма значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план, но едната е най-богатата и нея не я интересува. Две държави, некадърници такива! Дето си правите кабинета по фън шуй", гневи се Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК