Трифонов бил по-авторитарен от Костов и Борисов, трети избори биха били пагубни

Коментар на Валерия Велева и Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR"

13.07.2021 | 22:00 Редактор: Елеонора Танева

"Начинът, по който Слави Трифонов обяви проектокабинета си, беше атомна бомба за политическата система". Коментара направи журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея лидерът на "Има такъв народ" не разбира каква е същността на политиката и я възприема като диктат. 

"Ние критикувахме Борисов, че раздава правосъдие и ръководи от джипката. Костов наричахме Командира. Слави в момента е Костов и Борисов взети заедно по авторитаризъм, диктаторство и поставянето на ултиматуми", заяви Велева. 

Според политолога доц. Стойчо Стойчев, Слави Трифонов дори се радва на взривяващия ефект, който постигна от студиото си. 

"Това, което Трифонов направи, е в типично негов стил - италианският модел на популистки политик. Каза: "Аз съм поел ангажимент и го спазвам". Той показа хората - професионалисти, експерти, които не са били в политиката. Но политика така никъде не се прави", уточни Стойчев. 

Социологът е убеден, че увереността на Слави Трифонов идва от солиден гръб, на който разчита. 

Валерия Велева обаче не счита, че лидерът на ИТН играе задкулисни игри.

"Просто това е Слави Трифонов. Ние днес имаме изявление на целия политически елит, той не е разговарял с никого", каза Велева. 

"Идва една голяма лъжа, тя вече е факт - балонът Слави Трифонов е това - той не е политик, той е добър мениджър на успешна фирма, която управлява с его. От позицията на върха на иглата той хвърля този кабинет и казва: Ако искате ме следвайте, ако не - отиваме на следващи избори", коментира още журналистът.

Според Велева обаче, Слави Трифонов пропуска момента, че може да бъде връчен трети мандат. 

"Без значение дали при БСП или ДБ ще отиде третият мандат, тяхна ще бъде отговорността за истинското управление на страната, за надпартиен кабинет", заяви Велева. Тя предвещава мандат за БСП, но ако Нинова покаже, че може да бъде медиатор между враждуващите политически сили. 

Доц. Стойчев е убеден, че третият мандат трябва да отиде в ДБ, защото след краха на изборите БСП не може да управлява.

И двамата са категорични, че трети избори биха били пагубни.

"Ако се отиде на трети избори, много хора ще се ядосат", каза доц. Стойчев.

"Ще бъде самоубийствено трето отиване на изборите, политиците трябва да надмогнат личното си его", категорично заяви Валерия Велева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Направо ни разказа играта славчо Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Този диктат, унижил всички партии без ДПС нищо чудно да излезе през носа на Слави и дай Боже той да разбере, че едно е да водиш предаване 7/8 и съвсем друго - да се правиш на политик. Сигнализирай за неуместен коментар