Харалан Александров: Не е изключено да започнат протести срещу Слави Трифонов

Избори след няколко месеца ще доведат до дълбок хаос, прогнозира социалният антрополог

13.07.2021 | 22:29 Редактор: Елеонора Танева
Харалан Александров: Не е изключено да започнат протести срещу Слави Трифонов

Според социалния антрополог Харалан Александров нови предсрочни избори не са удачен вариант. И нито една партия няма да спечели от това. 

"Избори след няколко месеца ще хвърлят страната в дълбок хаос. Няма съмнение, че Трифонов им извива ръцете... Очаквам много страсти и драма. Ако искат да оцелеят, разумно е правителството да бъде подкрепено. Другият вариант е тежък за страната", прогнозира Александров. 

Според него екипът, който представи Слави Трифонов отговаря на желанията на протестиращите.

"Проектокабинетът на Слави Трифонов е еманация на желанията на протеста, сбъдната мечта - списък от красиви, образовани млади хора. Аз виждам списък с имена на хора с експертен профил. Притеснява ме този начин, по който беше представено това правителство", анализира социалният антрополог пред БНР.

Според него ще има недоволни, което е неизбежно и ще е нормалното състояние оттук нататък. Като не изключва да има протести и срещу евентуално правителство на ИТН.

"Част от партиите на протеста може да пренесат конфликта към своите предполагаеми партньори. Това, което сплотява носителите на промяната, е дразнещата фигура на Бойко Борисов... Ако ще продължаваме с борбата и противопоставянето, моментът на стабилност започва да се отлага за далечно бъдеще", каза Харалан Александров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Не си спомням ИТН да са участвали в 10-месечните протести. Конкретно тези от предаването 7/8 през деня репетираха, а вечерта правеха предавания. Това не им попречи да обяздат сума ти млади хора, техни фенове и да се присламчат към протестърите. Та дори днес Тошко А. да набива канчето на Хр.Иванов от Д.Б. и да го обвинява, че няма способността да мисли... Очакваме с интерес първото заседание на 46-то НС. Сигнализирай за неуместен коментар