Хаджигенов попиля Трифонов: Отказваме участие във Facebook република, Слави иска да има собствен ГЕРБ 

Вероятно вървим към предсрочни избори, предположи адвокатът

13.07.2021 | 09:46 Редактор: Тодор Петров
Хаджигенов попиля Трифонов: Отказваме участие във Facebook република, Слави иска да има собствен ГЕРБ 

"Отказваме да участваме във Facebook република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси! Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет", заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри, вън!".

Според него Слави Трифонов е започнал да зачертава парламентарната република.

"Не е възможно да създадем нещо по този начин, за мен е абсурдно някой през Facebook да ми хвърля правителство", подчерта Хаджигенов пред БНР и допълни, че това е диктаторски подход тип "Борисов".

Запитан имат ли ИМВ интерес Слави Трифонов да се провали и какво идва след това, Николай Хаджигенов посочи, че може би идва истинската демокрация, защото "това, което наблюдавахме в 45-ото НС с "Има такъв народ" и наблюдаваното сега не е демокрация и не кореспондира по никакъв начин с нея".

Хаджигенов не изключи възможността да се стигне до правителство с третия мандат.

"Очевидно Слави иска да си гони идеята за мнозинство – да си направи собствен ГЕРБ и всички да носим зелени гащи, ако така е решил суверенът", отбеляза той.

"Вероятно вървим и към предсрочни избори, освен ако ГЕРБ не решат да подкрепят правителство на Слави Трифонов, тогава ще стане интересно", каза още Хаджигенов. 

Относно предложения състав на правителство Николай Хаджигенов отбеляза:

"Ако това е опит, той е недъгав. Не би следвало да се случва така."

Николай Хаджигенов попита закриваме ли парламента, след като предложението за правителство се случва по този начин - "чисто по диктаторски, все едно от джипката, само че от офиса, мяташ във Facebook нещо си".

"Очаквах да има политическо поумняване. Виждах някакви признаци. Явно съм сбъркал някъде", коментира още Хаджигенов.

"Слави Трифонов и ИТН успяха резултативно да оберат вота от протеста, но това не ги прави протестни. Използването на този вот по този начин е неприемливо категоричен е юристът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 2 години
Нещастници от "ИЗПРАВИ" се,вие влязохте с клизма в 46 тия парламент.Ниско,много ниско трябва да вървите,дори и да не ви забелязват."Наша" Таня тревненска,Хаджи Николай,за министри няма кой да ви търси,защото сте позакъснели.Седете си кротко на запарените ***,защото ако отидем на 2 в 1 есента,вие ще сте пресен спомен за днешните депутати.Не дрънкайте повече простотии,ако искате да ви помнят утре. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
1
3 rate up comment rate down comment 2
стоян терпешев
преди 2 години
хаджигенов завижда на слави , защото ИМВ не спечели достатъчно гласове и той хаджигенов не е министър Сигнализирай за неуместен коментар