Асен Агов: Трифонов си вкара автогол с изявлението и нахалството си

"Той направи на практика невъзможна тази промяна, за която вратата се отвори", смята журналистът

12.07.2021 | 21:30 Редактор: Десислава Атанасова

Решиха ли тези избори политическата кризата?

Вчера бях по-голям оптимист, днес съм в лагера на песимистите след изказване на Слави Трифонов. Той направи на практика невъзможна тази промяна, за която вчера вратата се отвори. Трифонов си вкара автогол с изявлението си днес и нахалството си. Това заяви в "Денят ON AIR" журналистът Асен Агов. 

И обясни своето разочарование.

"Оказва се, че той не участва в движението на промяна. Обяснявам си го с това, че обслужва нечий интерес. Това е основният въпрос и той ще намери отговор през следващите дни. Ако се разровите ще отриете връзки, именно в биографите на кандидатите за проектокабинет.  Аз съм смутен, на първо място - премиерският пост -  Николай Василев участва навремето в продажбата на БТК, и по негово настояване се продаде. Любо Дацов - той беше дясната ръка на Милен Велчев, който превалутира българския дълг в резултат, на което България загуби 800 млн. евро -  НДСВ 2.", категоричен е Агов.

Той оприличи Слави Трифонов с Царя.

"Прилича на поведението на Сакскобургготски през април 2001. Само че има един проблем - хората вярваха на Царя, а сега гласуваха за "Има такъв народ", за да накажат ГЕРБ. Нов опит, вместо промяна да ни се предложи подмяна", подчерта журналистът.

Агов коментира и другите кандидатури в проектокабинета.

"Прави ми впечатление, че много хора идват от частния сектор, което означава, че няма как да няма съмнения за интереси. Казват, че всеки ден Слави обядва е ресторантите на Домусчиев. Ключов въпрос - с кого е договарян този кабинет. Достойна е постъпката на тримата министри от служебния кабинет - те казват, ние се разминаваме генерално и не желаем да бъдем министри. Имаме опит отново да бъде блокирана градската десница. Повторението се превръща във фарс, сега е фарс. От 40%  - 1/4 от гласовете да си взел -  няма никаква легитимност. Опитва се да хитрува Трифонов - ето аз предложих кабинет, поех отговорност, но те не го одобриха и ще отидем на нови избори", посочи още той. 

Относно приоритетите на проектокабинета, журналистът също изрази безпокойство.

"Смущават ме дълбоко. Липсите - отсъства дълбоката реформа в службите за сигурност, отсъства проблемът за безконтролността на съдебната система.  Борбата с корупцията. За мен ще бъде огромна грешка, ако ДБ приеме да разговаря след такива приоритети. Икономическият подем - в Плана няма средства за преучредяване на тези служби", смята още той. 

Мълчанието на президента Румен Радев също буди съмнение у журналиста.

"Министърката на отбраната в проектокабинета - тя е служителка на Стефан Янев, тоест мълчанието на президента е загадъчно. Ако мълчи, той съучаства на този свършен факт, който се сервира на публиката или се целят предсрочни избори. Това е догадка и на Борисов. Хората, които протестираха миналото лято, те са излъгани брутално", коментира събеседникът на Ганиела Ангелова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК