Трифонов: Управляваха България от джип, време е всичко да се случва пред вашите очи

Лидерът на ИТН разкритикува действията на бившия премиер Бойко Борисов

12.07.2021 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов представи проектосъстава на кабинет с премиер Николай Василев и обяви, че няма да влиза в коалиция с други партии. Трифонов и неговата партия са готови да управляват сами.

"В последните години думата "коалиция" се превърна в мръсна дума и то с пълно основание. Нагледахме се на подкрепа срещу постове, подкрепа след договорки в някой зайчарник или сараи, златни пръсти, на исторически компромиси", посочи Трифонов. 

Компромис с бъдещите министри обаче не трябвало да има. За най-отговорния пост - на министър-председател, той гласува доверие на Николай Василев, който беше министър на икономиката в правителството на НДСВ. Слави Трифонов вижда изход от политическата криза в експертен кабинет с конкретни цели. 

"Построяване на необходимия брой детски градини, концесиониране и построяване на всички магистрали...", назова част от приоритетите той.

Резултатът на "Има такъв народ" е по-добър в сравнение с редовните избори през април. Обяснението – хората имали нужда от промяна и от по-строг контрол. Лидерът на ИТН разкритикува начина на управление през изминалите години и действията на бившия премиер Бойко Борисов. 

"В последните години парламентът беше смачкан, маргинализиран и унижен. България беше министър-председателска република, която беше управлявана от джип. Парите бяха хвърляни през джип, без никакъв контрол от Народното събрание. Време е за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове. Време е всичко да се случва пред вашите очи в НС", подчерта Трифонов.

И призова останалите парламентарно представени играчи да го подкрепят, ако припознават така очертаните от него приоритети.

Вижте повече по темата в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК