Избори 2021: Какви са приоритетите на "Патриотична коалиция Воля - НФСБ"?

Безплатни лекарства, държавни бензиностанции, помощ за бизнеса, посочи Полина Цанкова 

29.03.2021 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Остават дни до парламентарните избори на 4 април. Партиите влизат в ожесточена битка на обещания за реформи в различни сфери.

"Приоритетите ни са ясни и реално изпълними - безплатни лекарства за ученици до 18 години, пенсионери над 65, реализиране на проекта за държавни бензиностанции със справедливи цени на горивата и увеличаване на пенсиите минимум с 200 лв. веднага след влизане в управлението. И пакет от мерки за подпомагане на малкия и среден бизнес", заяви кандидат-депутатът от "Воля" Полина Цанкова пред Bulgaria ON AIR.

Водачът на листата на в Плевен посочи, че от "Патриотична коалиция Воля - НФСБ" не давали напразни обещания и всичко щяло да бъде изпълнено. Целта им е да обединят патриотичния вот и да бъдат по-голяма група в парламента, за да реализират предизборната си програма.

"Имаме непрекъснати срещи с представители на малкия и среден бизнес. Предлагаме да отпадне административната тежест. Да обърнем механизма за отпускане на помощи. Не самите предприятия да кандидатстват по проекти и да правят непосилни разходи, а институциите сами да определят кои фирми се нуждаят от бърза финансова подкрепа, НАП да се обърне към тях и да ги покани. Те да заявят своето желание с подпис и държавата да преведе помощ в рамките на няколко дни", обясни Цанкова в "България сутрин".

От коалицията ще предложат и мерки за борба с демографската криза - помощ от 2000 лв. за първо родено дете, 5000 лв. за второ дете и 10 000 лв. за трето. Мярката ще важи за деца на образовани родители над 18 години. Обещават и повишаване на детските надбавки, както и отпадане на минималния подоходен критерий.

"Предлагаме да има унифициран и безплатен учебник, а учебните помагала също да бъдат безплатни. За всички ученици във всички училища да има безплатни униформи", каза още Полина Цанкова пред новите лица на сутрешния блок Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Ще се коалираме само с тези формации, които подкрепят нашите идеи за безплатни лекарства и държавни бензиностанции със справедливи цени на горивата", изтъкна тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК