Христов, "Воля": Коалицията ни с НФСБ може само да бъде от полза

Депутатът коментира и реакциите на хората спрямо новото сдружение

11.02.2021 | 21:43 Редактор: Никола Симеонов

Коалицията между НФСБ и "Воля" изненада българските избиратели, след като през последните години лидерите на двете партии имаха редица вербални конфликти в публичното пространство. Социалните мрежи се изпълниха с шеги и хумористични колажи по адрес на новото сдружение.

"Нека всички да се упражняват на наш гръб във Facebook. Забавлявам се на колажите. Българинът винаги е имал чувство за хумор", каза депутатът от "Воля" Пламен Христов в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите му двете партии имат достатъчно допирни точки. 

"Това сдружаване може само да бъде от полза на хората. Нито "Воля", нито НФСБ успяха да бъдат вкарани в корупционни схеми", добави Христов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че все пак е възможно и в бъдеще да "прескачат искри".

"До колкото познавам г-н Марешки и Валери Симеонов, те са колоритни характери и биха се критикували и в бъдеще", смята депутатът. 

Той каза още, че не е моментът сега да се разединяват патриотичните партии, тъй като от това печелели само старите партии и етническите партии.

"Смятам, че ще прескочим бариерата от 4% от вота на гражданите. Но няма смисъл да извадим пред обществеността огромна предизборна програма и да им свалим звездите", допълни Христов.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК