Във ВМРО нямало ревност към НФСБ, очакват добрият тон да се запази

Депутатът Красимир Богданов подчерта, че от партията не се притесняват от другите формации

10.02.2021 | 21:45 Редактор: Ралица Братанова

По-малко от два месеца преди изборите познати обединения се разделиха. Решението на патриотичната формация да тръгне по три различни пътеки дойде след вътрешни противоречия. 

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментрира, че ОП са се разпаднали, защото Красимир Каракачанов и Валери Симеонов се занимавали с лобизъм.

"Не знам какъв лобизъм точно визира. Лобираме за българските национални интереси, за българската кауза в Северна Македония, за повишаване на доходите, за борба срещу монополите, за силна отбрана. Ако това е лобизъм - лобисти сме", заяви депутатът от ВМРО Красимир Богданов в "Денят ON AIR".

И докато едни излизат от коалициите, други влизат в нови. Така за първи път на изборите НФСБ ще се яви с "Воля".

"Пожелавам успех на тази коалиция особено на нашите партньори. Нямаме никаква ревност към това, което реализират отделно", заяви Богданов.

Депутатът каза още, че ВМРО очаква добрия тон с НФСБ да бъде запазен и уточни, че ВМРО отразява модерния патриотизъм в страната и не се притеснява от другите формации.

"Не знам до колко е риск това, което реализираме като намерение за бъдещите избори. През 2019 г. показахме отлични резултати. Дали сме си ясна сметка за това, което можем. Ако сме пострадали репутационно от нечии чужди грешки през последните години, сега не искаме да страдаме от това", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е убеден, че партията ще влезе в следващия парламент.

Депутатът от ВМРО коментира и ветото на президента Румен Радев върху Закона за допълнение на НПК, в който се предвиждаше фигура, разследваща главния прокурор.

"Има много забележки около това решение, което беше взето от Народното събрание. Изслушах уважавани юристи. Може би с известни корекции трябва да има контрол над главния прокурор. Но не знам дали тази форма, която беше гласувана, е удачна", каза депутатът от ВМРО.

Той допълни, че вносителите на закона трябва да се вслушат в специалистите.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК