Как "Воля" ще плаща неустойка за неизпълнени обещания след изборите?

"Това е безпрецедентно за нашата политическа обстановка", каза Кръстина Таскова

03.02.2021 | 21:56 Редактор: Искра Ангелова

Веселин Марешки ще подпише договор с всеки български гражданин индивидуално, на който ще изреди обещанията си и ако не бъдат изпълнени, хората могат да му търсят финансова и морална неустойка. Как партия "Воля" ще плаща неустойките? 

"Това е безпрецедентно за нашата политическа обстановка. За първи път в България политик поема ангажимент към своите симпатизанти за неустойки. Това се случва заради неизпълнени от него политически обещания. Досега никой не си е позволявал да поеме лична отговорност пред хората, още повече финансова", каза депутатът от "Воля" Кръстина Таскова в "Денят ON AIR".

Твърди се, че обезщетението ще е по 5000 лв. на човек.

"Той ще подпише договор с всеки един от неговите симпатизанти, ако не успее при определени условия да изпълни своите обещания. Но нека не се фокусираме върху неустойката, а върху правата и задълженията на страните по този договор. Познавайки г-н Марешки отдавна, той няма да позволи да се стигне до неустойка, защото всичко, което той поеме като ангажименти, ще го изпълни", коментира Таскова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ това е шокиращо, но не и изненадващо за тези, които познават Марешки.

"Той винаги е различен, държи на думата си. Не си купуваме избиратели, а призовавам всички, които твърдят това, да подпишат подобни договори. Едно от условията, които ще подпише Марешки, е да реализира проекта за държавни бензиностанции. Както и да бъде приета нашата идея за безплатни лекарства за учениците до 18 години, както и за пенсионерите над 65-годишна възраст", добави депутатът.

Таскова призова всички политици, които могат да носят отговорност, да последват примера на Марешки.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК