Отпуснаха над 65 млн. лв. за вота, ще има повече пари за членовете на РИК и СИК

До този момент правителството е отпуснало близо 110 милиона лева за разходите по изборите

03.02.2021 | 12:51 Редактор: Тодор Петров
Отпуснаха над 65 млн. лв. за вота, ще има повече пари за членовете на РИК и СИК

"За осигуряване на честни и прозрачни избори днес отпускаме 65 251 000 лева за различните дейности за провеждане на изборите", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет. 

Премиерът подчерта, че заедно със средствата за закупуване на машини за гласуване общо до този момент правителството отпуска близо 110 милиона лева за разходите по подготовката на изборите за народни представители през 2021 г. 

Одобрените днес средства са с 1,2 милиона лева повече спрямо първоначално разработения от Министерството на финансите вариант. Така се удовлетворява искането на Централната избирателна комисия относно възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии. 

Ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата с Ковид-19, настанени в лечебни заведения. 

Ще бъдат осигурени всички необходими средства за защита - предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Все едно се готвим за война ега ти Сигнализирай за неуместен коментар