Ковид-19 връща автокината

Много ресторанти превърнаха паркингите си в кина на открито 

28.04.2020 | 10:41 Редактор: Ивет Арабова
Ковид-19 връща автокината

Ресторанти в САЩ измислиха иновативни начини как да преформатират бизнеса си. Няколко от тях превърнаха паркингите си в автокина, познати ни от миналите десетилетия на 20-ти век. По този начин те предлагат  на клиентите си опцията: вечеря и прожекция, като  същевременно спазват всички мерки за социална дистанция. 

Ресторантите от известна американска верига в Тексас обявиха още на 18 април, че започват прожекции на филма "Историята на играчките 4" ,а  до момента успехът им е смайващ. Билетите са изкупени за дни напред, а от веригата казват, че по този начин подпомагат и киноиндустрията, която също в момента е стопирала всички свои дейности, а след затваряне на киносалоните премиерите на много нови заглавия не се излъчиха заради извънредното положение по света. 

В момента изцяло нови автокина има в щатите Оклахома, Аризона, Омаха, Небраска и Северна Каролина.  Следващата идея на собствениците на ресторанти е да прожектират и онлайн театрални представления. 

У нас преди няколко години подобно автокино имаше в гр. Банкя. Дали някои от родните ресторантьори ще последват примера на американските си колеги, предстои да разберем. 

Автор: Божила Симова 

Снимка: Instagram

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК