Българинът слага на трапезата си свинско месо от Испания, Франция и Германия, а телешко - от Полша, Италия, Румъния и Холандия. Така от всеки три пържоли - две са вносни, а една е българско производство.
Това показват данни на Министерството на земеделието и храните, браншови организации, Националния статистически институт и Центъра за икономически изследвания в селското стопанство.
Все пак пилешкото е българско, тъй като производството е достатъчно за вътрешното потребление, пише „24 часа“.
Прогнозите са, че вносът през следващите 5 години ще надхвърли 115 хил. т. За 2016 г. е възлизал на около 109 хил. т, а за настоящата година се очаква лек спад до 108 хил. т.
Пострадали от наводнението в Бургаско: Причина са изсечените гори в Странджа
В понеделник се очаква да започне евакуация на кораба "Кайрос" край Ахтопол
Проблемът със Закона за доброволчеството продължава да е голям
Симеонов: Тайничко и Борисов стиска палци на протеста
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Тежка катастрофа по пътя София-Варна днес
Над 20 автомобила спукаха гуми на родно шосе само за 24 часа
НОИ одобри Бюджет 2026
Опозицията не хареса и обновения проект на Бюджет 2026
Тръмп иска Европа да поеме основната тежест в НАТО
Чуждестранните инвеститори пак са привлечени от китайските AI компании
Инсталация, вдъхновена от Кристо и Жан-Клод, е сред задължителните за посещение места през 2026 г.
Швейцарската банка UBS може да съкрати още 10 хил. работни места до 2027 г.
Букурещ гласува на избори, които може да предадат на крайната десница първа столица в ЕС