Борисов към БСП: Истински ви се извинявам, че ви победих!

"Демокрацията е това - явяваш се на избори, който спечели - прави правителство", каза министър-председателят

04.05.2017 | 16:00 Редактор: Жанета Нейкова
Борисов към БСП: Истински ви се извинявам, че ви победих!

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR 

Истински се извинявам на колегите от БСП, че ги победих. Така новият-стар премиер Бойко Борисов отвърна на критиките на социалистите, които си чуха към него при дебатите по избора на кабинета му, предава Dnes.bg

Борисов припомни, че е ГЕРБ са дали възможност на социалистите да управляват.

"Единствената дума, която те нямат право да казват е това, че ние се борим за власт. Да си сложат ръка на сърцето и ще се сетят, че цялата власт им дадох на тепсия - с оставката, с изказванията, те веднага да направят служебното правителство. Пет месеца щяха да са управлявали сега, да сме им видели резултатите, да са спечелили изборите и да управляват те. За каква власт ни говорят те?", попита Борисов в кулоарите на НС. 

Той обясни, че единственото, от което новото правителство се интересува, са очакванията на хората. 

"Демокрацията е това - явяваш се на избори, който спечели - прави правителство", каза министър-председателят. 

Борисов се обърна и към ДПС, които също го критикуваха по време на дебатите. Той обясни, че от него винаги е имало добро, дори привилегировано отношение към малцинствата. 

"Да са спокойни, защото по-важно от управлението, е етническият мир. Но мен ме поставиха по този начин - или да управляваме по този начин с Патриотите, или тежка политическа нестабилност. Ще се старая на максимум, както виждате няма нито щастие, нито радост, трябва да служим", каза още Борисов.