Бойко Борисов: България ще е гарант за стабилността на ЕС през 2018 г.

Лидерът на ГЕРБ и евродепутатът Джефри ван Орден се срещнаха в парламента

26.04.2017 | 13:54 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

България ще бъде гарант за стабилността на ЕС по време на българското председателство  през 2018 година. А новият кабинет ще работи за гладкото протичане на преговорите с Великобритания за напускане на съюза. С това се ангажира  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на срещата си в парламента с евродепутата и британски политик  Джефри ван Орден.

"Така че България, освен всички наши отговорности, които имаме, става изключателно важна за тези преговори. Нещо, което надявам се и българският парламент, и политическите партии да съзнават - колко България вече става важна в Европа", каза Борисов.

"И стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. Просто Господ така отреди - в най-сложния момент за Европа България да бъде в центъра", допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново разкритикува БСП заради отказа да разреши на Деница Златева да остане министър в кабинета на ГЕРБ и патриотите. 

"Деструктивността на БСП е факт. Само на думи лъжат хората, че са конструктивни по национални теми. Европредседателството е национална тема", каза Борисов.