След консултациите с президента - ГЕРБ и Патриотите отново обсъждат коалиционното споразумение

По предварителни данни Обединените патриоти взимат Министерствата на Туризма, Социалната политика и Икономиката

24.04.2017 | 16:16 Редактор: Жанета Нейкова
След консултациите с президента - ГЕРБ и Патриотите отново обсъждат коалиционното споразумение

След консултациите в Президентството, които започнаха днес, в този час такива и между бъдещите партньори в управлението - ГЕРБ и Обединените патриоти по търсене на консенсус по изготвяне на общо коалиционно споразумение.

Консултациите трябваше да се проведат в сградата на Народното събрание, но двете партии решиха в последния момент те да бъдат в централата на ГЕРБ, където ще се включи и Бойко Борисов. 

По-рано Румен Радев прие ръководствата на Воля, ДПС и Патриотите. Обединените патриоти, които днес се срещнаха с президента, получиха пожелание за пълен 4-годишен мандат от него.  

Румен Радев прие в Президентството и Движението за права и свободи. Пред него от партията са заявили, че категорично не трябва да се допуска националистическа формация в управлението. 

За съставяне на правителство първи в Президентството пристигнаха от политическа партия "Воля" и Веселин Марешки. Те заявиха категорично, че на този етап ще подкрепят управлението на Обединените патриоти и ГЕРБ, но ще бъдат и "коректив за това как изпълняват ангажиментите си, поети в предизборната кампания". 

Утре президентът Румен Радев ще приеме в Президентството на консултации ГЕРБ и БСП. Очаква се до края на седмицата държавният глава да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа формация - ГЕРБ.

Очаква се скоро да бъде ясна структурата на бъдещия трети Министерски съвет на Бойко Борисов. 

По предварителни данни Патриотите ще заемат креслата на вицепремиер на силовите въпроси, Министерства като Туризъм, Социалната политика и Икономиката. 

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR