ГЕРБ - обезпокоени за честността на предсрочния парламентарен вот

Причината е вчерашната смяна на 14 областни управители

09.02.2017 | 19:31 Редактор: Ирина Георгиева
ГЕРБ - обезпокоени за честността на предсрочния парламентарен вот

ГЕРБ са притеснени за честността на предсрочните парламентарни избори. Причината е вчерашната смяна на 14 областни управители. От партията на Бойко Борисов са установили, че назначените от служебното правителство нови областни управители са от БСП или имат минало в НДСВ.

ГЕРБ алармират, че с новите областни управители Тройната коалиция се подготвя да влезе във властта чрез Корнелия Нинова, зад гърба на президента Румен Радев. 

"Пробив в задния двор на Румен Радев. Изобщо госпожата много добре ги умее тези неща", коментира политологът Антон Тодоров.

14-те нови областни управители бяха окачени на табло, а представянето им беше съпроводено с ироничен коментар. 

"Симпатичен е. Да, макар че със симпатичен социалист, аз лично опит нямам. Мисля че Чезаре Ломброзо, ако беше сред нас, би имал забележки по тези хора. Георг се бави и не могат да видят за какво става въпрос", посочи още Тодоров.

Новите назначения в АПИ след като вчера служебния премиер Огнян Герджиков уволни част от ръководството заради смъртния случай в тунела "Ечемишка", също нямат одобрението на ГЕРБ. 

"Там е назначен човек, който е част от емблематичната "Батко и Братко афера", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев.

Новоназначените областни управители сами ще си тръгнат, след края на мандата на служебния кабинет, смятат от ГЕРБ. Ако БСП обаче спечелят изборите това няма да се случи, обезпокоени са от партията на Бойко Борисов.