Шофьори искаха да блокират АМ "Хемус", но снегът го направи вместо тях

Лошото време образува огромна колона от автомобили заради непочистения пътен участък

08.02.2017 | 10:08 Редактор: Жанета Нейкова
Шофьори искаха да блокират АМ

Шофьори на камиони и автомобили обещаха, че заради огромните дупки по пътищата ще блокират единствения алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в участъка при тунел "Ечемишка".

Блокадата отпадна, защото полицията им попречи, но времето пък блокира движението.

При обходния път през "Ечемишка" полицията е затворила временно движението, за да могат да се разминат ТИР-овете в района. Самите ТИР-ове пък закъсаха, тъй като шосето не е почистено. В подобно състояние е и АМ "Хемус". 

Огромна колона от автомобили се е образувала по цялото протежение на пътя. Конкретният участък, от който репортер на Bulgaria ON AIR предава на живо, е тесен, осеян с дупки, а колите трудно преминават по него.

Днес се наложи обходният маршрут да бъде по този път, тъй като тунелът "Ечемишка" е временно затворен.

В участък от шосето са блокирани два снегорина и към момента то не е почистено.

Един от закъсалите пътници сподели пред репортера на телевизията, че е готов той и всички останали чакащи да излязат от колите си и да почистят пътя. Шофьорите продължават да чакат в автомобилите си.

Цялото движение към Ботевград е блокирано, пътят не е изчистен, коментират закъсали пътуващи.

По-рано беше обявено, че в 8:00 сутринта ще има протест на автомобилни превозвачи и шофьори на камиони, но полицията осуети опита им да блокират пътя.

Появи се информация и че шефовете на Агенция "Пътна инфраструктура" и "Автомагистрали" ще бъдат уволнени от служебния министър-председател Огнян Герджиков. 

Екипът на Bulgaria ON AIR продължава да следи ситуацията.