1000 лева обезщетение за близките на загиналите в Хитрино

500 лева парична помощ ще получи всеки пострадал след взрива в селото

14.12.2016 | 16:32 Редактор: Тодор Петров
1000 лева обезщетение за близките на загиналите в Хитрино

Семействата на загиналите в Хитрино ще бъдат обезщетени с 1000 лева, а всички ранени, които постъпиха в болница след взрива, ще получат по 500 лева парична помощ. Това решение, което взе общественият съвет днес. Той се събра за пръв път след трагедията в населеното място.

Междувременно 15 фургона вече са в селото, а до края на деня още 8 трябва да пристигнат. Всеки от тях разполага с две стаи, кухня и баня. Оборудвани са с всичко необходимо за живеене. 

В Хитрино бяха допуснати екипите на националната железопътната компания. Очаква се да започне реалното преместване на цистерните от жп линията. Ситуацията започва да се нормализира, предаде репорер на Bulgaria ON AIR.

Все още не е отменено бедственото положение, не е отменена и евакуацията на хората. Цистерните се изпразнени до необходимото.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Вижте повече по темата във видеото: