Борисов след КСНС: Няма да бъда премиер на кабинет с чужд мандат

Моралният победител ползва държавна охрана, а го нямаше тук, каза премиерът по адрес на Румен Радев

29.11.2016 | 13:57 Редактор: Тодор Петров
Борисов след КСНС: Няма да бъда премиер на кабинет с чужд мандат

Бойко Борисов отсече, че няма да е премиер на друг кабинет, освен на такъв с мандата на ГЕРБ. Той обяви това след почти четиричасовото заседание на КСНС.

Борисов настоя, че след като хвърли оставката на кабинета, сега има всякакви възможности - и ново правителството в рамките на този парламент, и предсрочни избори.

"Има партии, които са завили, че могат да правят кабинет, който иска да направи мандат в този парламент да си излъчи премиера, министрите и да си носи отговорността за всички стъпки, така както аз съм го носил", отсече Борисов и допълни, че може да е министър-председател само с мандата на ГЕРБ.

Премиерът в оставка Бойко Борисов призна, че резултат от днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност няма, защото е бил по-скоро с харектера на политически консултации.

Той остро упрекна новоизбрания президент Румен Радев, че е отказал да присъства на заседанието, защото аргумента му, че ще има класифицирана информация на КСНС, не е настоятелен.

"Моралният победител, а и не само моралният, от изборите го нямаше тук днес, а той трябваше да дойде тук, така както ползва държавна охрана, той трябва да е тук, а не да се изказва само по теми, които са угодни", отсече Борисов.

Според него на пленума на БСП в събота, е чул от Радев неща, които не са били анонсирани по време на предизборната  му кампания.

"Сега говори срещу резултатите от референдума, месец – два преди него беше говорено, че е хубаво и никой не си мръдна пръста да каже какви рискове има, защото това беше модерно и беше против мен и ГЕРБ, сега минаха изборите и излиза, че са против", разкритикува още той поведението на политическите сили, сред които и БСП, които първоначално бяха за въвеждането на мажоритарната избирателна система, а сега предупреждават, че има много рискове.

Според Борисов това, което са си го надробили партиите, трябва да си го изсърбат, защото има проведен референдум и 2,5 милиона българи са си казали мнението.