Радев отхвърли поканата на Плевнелиев за участие в КСНС

Не мога да присъствам на него преди встъпването ми в длъжност, написа новоизбраният президент във Facebook

28.11.2016 | 17:12
Радев отхвърли поканата на Плевнелиев за участие в КСНС

Оценявам протоколния жест на г-н Плевнелиев, но считам, че не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност. 

Това написа новоизбраният президент ген. Румен Радев в профила си във Facebook по повод отправената към него покана от настоящия президент Росен Плевнелиев да присъства на утрешното заседание на КСНС. Темата на заседанието е "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

По думите на Радев днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. 

"Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори", смята генералът. 

Той е категоричен, че тази отговорност не бива да се размива. 

"Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите, не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки", подчерта Радев.

С написаното в социалната мрежа новоизбраният президент призова участниците в КСНС да вземат зряло и отговорно решение с мисъл за бъдещето на България. 

"Заявявам готовността си като президент да се съобразя с всяко решение и да действам в съответствие с разпоредбите на Конституцията на РБ", пише още Радев. 

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)