Борисов няма да иска оставките на кметовете от ГЕРБ

Те трябва да си вършат работата добре, заръча премиерът в оставка

17.11.2016 | 11:30 Редактор: Василия Пейчева
Борисов няма да иска оставките на кметовете от ГЕРБ

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че няма да иска оставките на кметовете от ГЕРБ.

След като участва в консултации при президента Росен Плевнелиев, Борисов уточни, че е казал, че ще разговаря с тях, не че ще им иска оставките. Причината била, че от много места идвали сигнали, че не навсякъде те работят така, както хората очакват.

"Това не значи, че ще им искам оставката или те ще напуснат местната власт, за да създадат проблем. В края на краищата те трябва да изпълняват програмата на партията, на хората там и да си вършат работата добре", коментира той.

На въпрос дали има информация за провалено наше НАТО-вско учение под ръководството на ген. Румен Радев с изгорял МиГ-29, Борисов отговори, че това не е секретна информация. "2012 година си спомням даже бяхме на Министерски съвет, когато дойде съобщението, че ни е паднал за сто милиона самолет МиГ-29", отговори премиерът в оставка. Борисов обаче каза, че и "други самолети са падали", но народът си е дал гласа и той се съобразява с избора му.

"Сега дават само самолети, които излитат, ще дойде време да дават купчините желязо на падналите самолети", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че президентът Росен Плевнелиев има "прекрасни взаимоотношения с новоизбрания президент Румен Радев" и отново ги посъветва "да седнат да направят едно служебно правителство". Той пресметна и че НСО няма да се справи с "двама президенти, двама вицепрезиденти, с две първи дами".

Премиерът в оставка коментира и че вчера при гласуване на оставката на правителството му е слушал изявленията в парламента и не вижда шанс за съставяне на правителство в рамките на 43-то НС.

/Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR/