България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще имаме ли две служебни правителства до предсрочните избори?

Темата в "България сутрин" коментираха Кристина Кръстева и Валерия Велева

17.11.2016 | 10:07 Редактор: Мария Аладжова
Ще имаме ли две служебни правителства до предсрочните избори?

Какви са били политическите вълнения през последните месеци и какво предстои оттук нататък - темата в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR коментираха журналистите Кристина Кръстева от "24 часа" и Валерия Велева от "Епицентър". 

"Не знам дали ви прави впечатление как от вчера почти всички водещи фигури в ГЕРБ започнаха да говорят нещо, което е трябвало да го разберат преди изборите, а именно: "Виждаме, че народът не харесва нашите политики, че ние правим нещо, което от хората не се одобрява", анализира Велева.

Тя заяви, че не вярва възгледите на Румен Радев за служебен кабинет да съвпадат с тези на Росен Плевнелиев. 

"Моята прогноза е тази - че ще имаме две служебни правителства. Не трябва да се притесняваме от това. Това нито е драматично, нито нищо. Още повече, че този парламент има два месеца и половина календарни, но ако го обърнем в работни дни, те нямат повече от 20, 30", коментира още журналистът.

"Този парламент е ясно, че има още два месеца живот, в които няма да свърши кой знае какво, освен че ще приеме бюджета. Интерсно какъв ще е този бюджет, но напълно изключвам вариант някой да се наеме да довърши този мандат", заяви от своя страна Кристина Кръстева.

"Ясно е, че щом остават така правилата, фрагментацията ще се запази и в следващото Народно събрание, всякакви коалиции са възможни. На ГЕРБ ще е все по-трудно да събира следващото Народно събрание. По-скоро възходът след президентските избори ще укрепи БСП и ДПС да пробват и те".

А що се отнася до РБ, то там, според Кръстева, ще се получи следното разделение - едната половина ще продължи да си сътрудничи с ГЕРБ, а другата ще е яростна опозиция.