Илияна Йотова: Бяхме прави с избора на Радев, хората искат промяна

Обществото ни не е узряло за жена президент, посочи новоизбраният вицепрезидент в интервю за Bulgaria ON AIR

14.11.2016 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
Илияна Йотова: Бяхме прави с избора на Радев, хората искат промяна

"Българските граждани имат нужда от промяна и те го показаха на тези избори. Били сме прави с избора на кандидата, както и с формулата и начина, по който беше издигната нашата двойка. Ако беше останала само БСП също щяхме да имаме много гласове, но нямаше да постигнем толкова категорична победа", заяви новоизбраният вицепрезидент на страната Илияна Йотова в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

Тя каза още, че по определени теми знае кой бутон да натисне в Европа. По думите й може да предложи на новоизбрания президент Румен Радев кой бутон да натисне той с цялата възможност на президентската институция, за да устои интереса на държавата.

Илияна Йотова е на мнение, че българското общество все още не е узряло за жена президент. "Особено сега, когато заплахите са повече отпреди 4-5 години", отчете тя.

"Отстъпих мястото на лидер на партията на Корнелия Нинова. Отидох при нея и честно й казах, че за тази работа тя е по-добра", разкри още бъдещият вицепрезидент пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Очаквайте утре в "България сутрин" цялото интервю с Илияна Йотова!