Президентът Радев: Властта блъфира с апокалипсис, но вие гласувахте за промяна

Ще работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, заяви новият държавен глава

13.11.2016 | 22:25 Редактор: Тодор Петров
Президентът Радев: Властта блъфира с апокалипсис, но вие гласувахте за промяна

Демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Това бяха първите думи на победителя в президентските избори ген. Румен Радев към българите на пресконференцията в НДК.

По думите му вотът е дал отрицателна оценка на властта.

"В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите актьори да извърши своя анализ и да се държи отговорно", настоя новоизбраният президент.

Радев поздрави кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева за резултата й и каза, че тя е била достоен опонент в надпреварата. Той допълни, че заедно с Илияна Йотгова съзнават своята отговорност.

"Да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото", обеща Радев.

По думите му различията ни са богатството ни. Според него можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Той каза още, че тази победа е обща за всички, които обичат България и не се страхуват от бъдещето.

Радев декларира, че помни ангажиментите си и ще ги отстоява.

"Благодаря, че победихте страха и избрахте надеждата, ще оправдаем вашето доверие", декларира и вицепрезидентът Илияна Йотова.