Ученици в Народната библиотека

От септември 14-годишните също могат да се записват

23.09.2016 | 14:28
Ученици в Народната библиотека

Безплатен достъп за всеки ученик до края на септември за всеки ученик, навършил 14 години.

Симона и съучениците й са от първите, които се възползваха от новите условия на библиотека. Те са сред младите хора, които са готови да заменят компютъра с книгата.

"Не съм за електронните книга. Предпочитам да взема една книга и просто да я усетя", споделя ученичка.

По думите на друго момче това, което липсва в Интернет, го намират в книгите. 

От Народната библиотека са сигурни, че преимуществото на идването  до сградата, пред сърфирането в Интернет, е безспорно.

"Единственото преимущество в това противопоставяне, е това, че ние предоставяме полезна информация.Това е идеята на библиотеката. Тя да бъде един коректив за полезна информация във виртуалното пространство", посочват от библиотеката.

Освен да ползват книжното богатство, младите посетители ще могат да ползват и дигитална библиотека, за да видят как се реставрират книги и да се запознаят с някои ценни документи. 

Около 300 души дневно посещават народната библиотека. Промяната ще се опита да възроди интереса към извора на знания. Четенето на книги се нарежда чак на 4-то място от нещата, които хората предпочитат да правят през свободното си време. Премахването на възрастовата граница е една от бъдещите цели на библиотеката.