Борисов: Гвоздейков е честен човек и ще отговаря за демократичните избори

Той ще координира дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на вота

12.04.2024 | 09:39 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Гвоздейков е честен човек и ще отговаря за демократичните избори

Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

"Георги Гвоздейков е учредител на ПП, беше им знаме, символ. Безспорно честен човек е, така всички ще са спокойни. Имаме доверие на хората, които честно са си вършили работата. В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстват решението министър Гвоздейков да го оглави, за да може да се проведат едни честни и демократични избори”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на служебния кабинет.

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет, от "Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията, припомня БГНЕС.

В четвъртък Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. 

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)