Петков: На евроизборите ще се явим с ДБ, искаме да сме първа политическа сила

ПП представи новия си изпълнителен съвет

31.03.2024 | 16:43 Редактор: Вяра Димова

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" затвърждават своята коалиция. Те ще се явят заедно както на предстоящите евроизбори, така и на следващия парламентарен вот. Това решиха делегатите след двудневното общо събрание на партията.

Част от акцентите в заседанието бяха несъстоялата се ротация и номинацията на председателя на Сметнатата палата Димитър Главчев за служебен премиер. Според Кирил Петков не той е бил единствената алтернатива, тъй като подуправителят на БНБ Андрей Гюров е имал готовност да заеме поста заради ангажимента си към Конституцията и България.

"Горди сме, че евролистата ни беше изцяло избрана от общото ни събрание без предварителни уговорки. Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно на европейските избори - "Продължаваме промяна" и ДБ", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Асен Василев заяви, че пътят на България е ясен.

"Искаме България да стане нормална европейска държава, да сме по-богати от средните европейци, но за да стане това, трябва да имаме истински регулатори и съдии, мачът да не е предварително уговорен, а всеки да има равен шанс", каза той.

Задължителна е първа позиция на изборите, защото 9 месеца ни упрекваха в лъжа, без реформа в службите, съдебната система и регулаторите ние казахме "Не". Ние няма да предадем никого, българският народ го разбра това. Ще излезем пред народа и ще кажем дайте ни тази сила, за да може този план и тази визия за България да станат реалност. Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад тази визия. Шенген от днес ни приеха, сухопътният ни се отлага само с няколко месеца", уточни Петков.

"Продължаваме промяната" представиха новия си изпълнителен съвет, в който участват Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Даниел Лорер, Николай Денков, Калина Константинова и др.

"Ние ще преговаряме с всяка партия, която е готова да подкрепи тази посока на движение на страната, с ГЕРБ преговаряхме, но те като се отметнаха, видяхте, че отиваме на избори. Ние искаме България да върви по европейския си път. Ако някой постави спирачки, това е моментът, в който спираме да работим, защото работата вече не е в полза на българските граждани и развитието на България", подчерта Василев. 

Над 600 делегати от 117 местни структури от цялата страна гласуваха електронно за членове на Изпълнителен съвет, Национален съвет и Контролен съвет, в рамките на второ Общо събрание.

В следващите седмици предстоят и съпредседателите на "Продължаваме промяната" с тези на ДБ, за да се утвърди финалният вариант на общата им евролиста.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
ИВАНОВА
преди 1 месец
Тези въздухарски приказки показват п колко му е акъла на това кречетало-тръгнало да управлява държава ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Ха, ха
преди 1 месец