Хеликоптер докара тежко пострадал ски състезател от Банско до София

"Въздушната линейка е на словашкия HEMS", съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков

09.02.2024 | 15:27 Редактор: Вяра Димова

"Благодарение на екипа на "България Хели Мед Сървиз" бе осигурена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва световната купа в Банско, за да извърши спешен полет с тежко пострадал ски състезател от Банско до София и хеликоптерът да кацне на площадката на болница "Св. Екатерина", съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. 

"Полетът от Банско до София е направен за 28 минути, а на борда летя един от нашите пилоти Огнян Янков", уточни министърът. 

"Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си оттук нататък, гледайки видеото от мисията", коментира Гвоздейков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Борислав
преди 2 месеца
Стига сте писали на Латиници когато искате да съобщине нещо на Българите. Стига сте писали и подобни неща "България Хели Мед Сървиз", това не е Българско име, това е някакво Английско име дадено на Българска служба - можело е "Българска въздушна спасителна/лекарска служба/помощ"! Стига сте се правили на Англомански потурняци! Сигнализирай за неуместен коментар