Депутатите създадоха временна комисия, която да разследва случая с Мартин Божанов

Ще действа в срок до 3 месеца, а неин председател ще е Никола Минчев

07.02.2024 | 13:42 Редактор: Вяра Димова

Депутатите създадоха временна комисия, която да разследва имало ли е влияние в правосъдната система. Това се случва и с оглед на случая с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. За председател на комисията беше избран Никола Минчев от "Продължаваме промяната - Демократична България". Комисията ще действа в срок до 3 месеца. 

"Редакционно да разширим този кръг, защото на върха на корупцията са политиците, тях трябва да разследват комисии", заяви Гроздан Караджов от ИТН.

"Трябва да се види влиянието на хора, част от т.нар. закон "Магнитски", защото те са действащи", призова Цончо Ганев от "Възраждане".

"Колеги, това не е правова държава, задължение на парламента е да установи всички факти, които са направили тази ситуация възможна", посочи Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Най-често подобни комисии са неефективни поради намесата на интереси и сега ще стане така", коментира Бойко Рашков от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"В конкретния случай коментираме класическа форма на октопод, който е обградил съдебната система и изсмуква нейните сили", на мнение е председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)