Вторникът носи дъжд и сняг на места, в четвъртък градусите скачат рязко

Максималните температури в страната днес ще са от 1 до 6 градуса

30.01.2024 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 6 до 0 градуса, в Добруджа и по северното ни Черноморие - до 1. Преди обед облачността над централните и източните райони ще бъде значителна. В Централна България ще има превалявания от дъжд, а на изток валежите ще са предимно от сняг. 

За кратък период от деня над Западна България ще преобладава облачно време. Следобед постепенно валежите ще спират и облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 километра в час от североизток. 

Максималните температури в страната ще са от 1 до 6 градуса, а в крайните югозападни райони до 7, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В сряда сутрешните мъгли ще бъдат често явление у нас. В източните райони облачността ще бъде значителна с възможност за преваляване от слаб сняг в Добруджа. Следобед ще бъде предимно слънчево. 

От четвъртък започва чувствително затопляне с мъгли в ниските места и слънце в планините. Дневните температури в края на седмицата ще достигат 12-18 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа