Трифонов: Дали Васил Терзиев печели? Вероятно е извършена контролирана фалшификация на изборите

Ние всъщност не знаем реалните резултати на нито едни избори, откакто се появиха ПП-ДБ, пише лидерът на ИТН

27.01.2024 | 14:50 Редактор: Елеонора Танева
Трифонов: Дали Васил Терзиев печели? Вероятно е извършена контролирана фалшификация на изборите

Неведнъж съм казвал, че появата на ПП и ДБ и влизането им във властта, за съжаление, се оказа най-голямото нещастие за демокрацията в нашата страна. По-безскрупулни, лицемерни и вредни политически субекти не се бяха появявали в нашето общество от времето на Българската комунистическа партия. И понеже това наистина е така, постоянно изникват нови и нови доказателства за този факт. Това написа в профила си във Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов.

По думите му поредното доказателство е дошло от преди няколко дена и то не откъде да е, а от българския съд.

"Знаете, че кандидатът за кмет на София – Ваня Григорова заведе дело, с което оспорва изборните резултати. Какво се оказа? Представям ви само факти от официалната съдебна експертиза. 

Първо. От над 1500 изборни секции, вещите лица са проверили само 313 и то само машинните протоколи. Резултатът от 313 проверени секции: в 300, забележете, в 300 има разминавания между обявения резултат и машинния протокол, и флаш паметта на машината. Тоест само в 13 от 300 има верен резултат.

Второ. От така направената проверка в 313 машинни секции, Ваня Григорова получава 200 гласа в повече спрямо Васил Терзиев. Тоест доказано от 313 секции е имало откраднати 200 гласа.

Трето. От всичките проверени 313 секции липсват 15 флашки. Пояснявам, на флашката се дублира резултатът, който излиза от машината, и двата резултата трябва да съвпадат. А след експертизата се оказва, че 15 флашки липсват, тоест в 15 секции не може да се докаже какъв въобще е крайният резултат.

Четвърто. От тези 15 липсващи флашки с резултати, 13 са от изборните секции в "Слатина". Там, в "Слатина", уж бие Терзиев, но при тези липсващи флашки дали това е наистина така? Или е загубил?

Пето. Огромен проблем, направо шокиращ проблем е, че огромна част от флашките с резултати НЯМАТ квалифициран подпис. Квалифицираният подпис е уникален и не може да се фалшифицира и е доказателството за верността и оригиналността на съответните резултати от съответната изборна машина. А в повечето случаи, както е установил съдът, флашките не са подписвани с квалифициран подпис, както е по закон. Следователно, тези флашки с данни може да са донесени отвсякъде и от всеки, и да са пълни с неверни данни. В тези секции няма никакви доказателства за верността на крайните резултати.

Шесто. В протокола на ОИК (Общинска Избирателна Комисия) няма отразени сигнали от страна на СИК-овете (Секционни Избирателни Секции) за проблеми в изборния ден. Обаче в СИК-овете има над 400 сигнала за проблеми с машинното гласуване – машината не пуска разписка, машината пуска скъсана или намачкана разписка и т.н., което я прави невалидна. Така има два огромни проблема – или гласът на човека може да не е отразен в машинния протокол, тоест да му се изпари, или да е отишъл за друг кандидат, а не за този, за който е гласувал. Това просто не може да се докаже, защото няма валиден хартиен отрязък.

И още нещо, чак следобед, забележете, чак следобед бе разрешено в такива случаи да се позволи човекът да гласува отново. Колко ли гласа са се изпарили или подменили от сутринта до следобед? Никой не знае освен тези, които организираха това.

Седмо. В края на деня ЦИК са спуснали решение, с което казват, че не е нужно на хартиените отрязъци от машинното гласуване да се слага печат. Защо това е ужасно? Защото печатът, който е уникален, гарантира истинността на резултата на хартиения отрязък. Без печат тази хартийка може да е отпечатана преди това някъде и просто подменена. А масова практика е било в изборния ден да не се подпечатват хартиените отрязъци. Колко неподпечатани са истински и колко са подменени? Това е ужасен въпрос без отговор.

И осмо. В резултат на това, съдът е постановил да се направи проверка на машините резултати във всички над 1500 секции в София.

Какъв е изводът? Най-вероятно е извършена масова, организирана, контролирана фалшификация на изборите. Още по-лошото е, че най-вероятно така е било и на парламентарните избори и ние всъщност не знаем реалните резултати на нито едни избори, откакто се появиха ПП-ДБ.

Затова, на финала, ще повторя и няма да се уморя да го повтарям - ПП и ДБ са най-голямото нещастие за демокрацията в нашата страна и те никога повече не трябва да се докосват до власт.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
5 rate up comment rate down comment 0
решения
преди 2 месеца
Ако се печелеше с избори, щяха да ги забранят! Всичко е ЦИРК! Това са "западните ценности" на демокрацията! Защо никога до сега съдът не е разрешавал ПЪЛНО ПОВТОРНО преброяване на бюлетините? Сигнализирай за неуместен коментар